Bizimle iletişim kur
Amanda Cho

Telefon numarası : +86 15982044032

Naber : +8615982044032

Lidar sensörlerinin gelecekteki uygulamaları nelerdir?

March 5, 2020

Radar pek çok insana tanıdık gelmez, ancak lidar fazla duyamayabilir. Lazer teknolojisinin sürekli gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte, son yıllarda Google ve Tesla gibi sürücüsüz teknolojilerin ortaya konması da dikkat çekti. Drone, 3D baskı, VR / AR ve diğer alanlarda görülebilir.
Lidar veya ışık algılama ve ölçüm, veri elde etmek ve doğru DEM (dijital yükseklik modeli) üretmek için lazer, küresel konumlandırma sistemi (GPS) ve atalet navigasyon sistemi (INS) teknolojilerini birleştiren bir sistemdir. Çalışma prensibinden, mikrodalga radar ile temel bir fark yoktur, ancak mikrodalga radar ile karşılaştırıldığında, yüksek çözünürlük, iyi gizleme, güçlü anti-parazit kabiliyeti, iyi düşük irtifa algılama performansı, küçük boyut ve hafif özelliklere sahiptir. Lidarın rolü, hedef pozisyonu (mesafe ve açı), hareket durumunu (hız, titreşim ve tutum) ve şekli doğru bir şekilde ölçmek ve hedefleri tespit etmek, tanımlamak, ayırt etmek ve takip etmektir. Örneğin:
Lidar, robotların bilinmeyen ortamlarda çevredeki harita bilgilerini anlamasına yardımcı olabilir, sonraki konumlandırma ve navigasyon ve hatta insan-makine etkileşimi için iyi çevre bilinci sağlayabilir ve robotun akıllı sürecini teşvik edebilir.
Sürücüsüz otomobillerin% 40'ına mal olan bir lidar, sürücüsüz otomobillerin çevreleriyle ilgili üç boyutlu konum bilgisi edinmelerine, "doğru" ve "hızlı" alanların konumunu, boyutunu, dış görünümünü ve hatta malzemelerini belirlemelerine yardımcı olabilir. "verimli çalışma" nın tespit kabiliyeti insansız sürüş alanında vazgeçilmez bir varlık haline gelmiştir.
Gelecekte lidar için olası uygulamalar intralojistik, mobil cihazlar ve robotiktir, bu da çok katmanlı tarayıcıların özellikle sağlam bir tasarım gerektirdiği anlamına gelir. Bazı lidarlardaki darbe aralığı teknolojisi, yalnızca nesne ve yüzey özelliklerinden yüksek derecede bağımsızlık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda dış ışığa, yüksek frekanslı ışıklara ve uygulama ortamından optik yansımalara karşı yüksek düzeyde bağışıklık sağlar.